Kerstbomen

Kenmerkend voor de houten kerstbomen is hun degelijke constructie en tijdloze vormgeving. Ze staan garant voor jarenlang gebruik als decoratie tijdens de kerstdagen of als eyecatcher buiten het kerstseizoen om.

De houten kerstbomen worden gemaakt van takken van kersenhout, lijsterbes en sporkehout uit eigen bos. De takken worden gespleten, geschild en daarna gedroogd. Van deze takken wordt tenslotte zorgvuldig en met de hand een steeds weer unieke kerstboom opgebouwd.
Iedere kerstboom is van 1 soort hout gemaakt. 

De lijsterbes takken typeren zich door hun hun mooie zachtgele kleur en gladde oppervlak. Voor de takken van kersenhout geldt dat de houtkleur heel licht is, en de takken wat 'strakker' zijn.
Sporkehout takken zijn ook licht van kleur, maar hun vorm is wat 'grilliger'. 

Naast de kerstbomen gemaakt van 'originele' takken, zijn er kerstbomen van rechthoekige latjes ('takken') verkrijgbaar. Voor deze kerstbomen wordt gebruik gemaakt van degelijke materialen, zoals 15 jaar oud geschaafd eikenhout, sloop- en resthout uit de werkplaats, of van moderne materialen als betonplex en geperste bamboe.

De takken van de bomen zijn 'verstelbaar'. Daardoor kunt u de bomen, vooral de wat strakkere die van latjes gemaakt zijn, in elke gewenste vorm opstellen; heel strak, als een driehoek; als echte boom, met alle takken rondom verdeeld, of abstract, in bijvoorbeeld een waaiervorm. 

De meeste houten kerstbomen hebben een standaard maat; 150 cm hoog en een diameter van 90 cm. Maar ook kleinere bomen van 100 cm hoog, of juist extra grote bomen van 200 centimeter zijn verkrijgbaar.
Staat uw maat er niet tussen, of bent u benieuwd naar de mogelijkheden, neem dan gerust even contact op.

Uw kerstboom kan worden verstuurd als (eenvoudig) bouwpakket, of kan worden afgehaald in Wolfheze.